lunes, 14 de mayo de 2012

La meva visita a Paris


Com que tenia tantes ganes de visitar la capital francesa, he aprofitat aquest cap de setmana per anar-hi i menjar molts croissants i fromage.

lunes, 7 de mayo de 2012

Exercicis pàg. 232-233


1. Quina diferència hi ha entre un port USB i un port FireWire?

L'USB s'utilitza per a dispositius multimèdia com escàners i càmeres digitals i la seva velocitat de transferència de dades varia en funció del tipus de port.
En canvi, el port FireWire assoleix una velocitat de 400 Mbit/s i 800 Mbit/s en les transferències i s'utilitza normalment per dispositius de la marca Sony.
2. Què és un dispositiu de captura?
És un dispositiu que ens permet capturar imatges, àudio o vídeo i que ens permet emmagatzemar-los en una targeta de memòria per al seu ús posterior, ja sigui per la seva reproducció o per editar-los amb algun programa específic que ens permeti modificar-los.

3. Quins tipus de dispositius de captura hi ha?

  • Àudio: Targeta de so, targeta capturadora d'àudio/vídeo...

  • Vídeo: Càmera de vídeo, targeta capturadora de vídeo/àudio...

  • Imatge: Càmera de fotos digital, escàner...

4. Enumera un aparell de captura per cada tipus de captura que hi ha.

  • Escàner: Dispositiu d'entrada que ens permet digitalitzar qualsevol imatge o document i convertir-lo en un fitxer per poder emmagatzemar-lo i manipular-lo.

  • Càmera de fotos digital: Dispositiu que ens permet capturar imatges i vídeos i emmagatzemar-los en una targeta de memòria, depèn de la memòria de la targeta s'en podran emmagatzemar mes o menys. Poden ser passades per la targeta de memòria o un USB.

  • Targeta de so: Ens permet tan reproduir àudio com capturar-lo per mitjà de les entrades de que disposa (línia, micròfon).


  • Targeta capturadora d'àudio/vídeo: permet capturar àudio i vídeo en formato analògic a traves de cables connectats al dispositiu d'emissió del vídeo i àudio ja sigui una càmera de vídeo antiga o un aparell de vídeo.


  • Càmera de vídeo: Dispositiu que ens permet gravar imatges i àudio per a dur per al seu tractament, podem usar una targeta capturadora d'àudio i video si es tracte d'una càmera analògica o usar el port FireWire si la càmera es digital.

5. Què es pot fer una vegada que s'ha fet una captura multimèdia?

Si s'ha fet amb una càmera digital : les podem emmagatzemar en una targeta de memòria en funció de la memòria de la targeta se'n podran emmagatzemar mes o menys. Aquestes imatges poden ser traspassades amb aquesta mateixa targeta de memòria. Si l'ordinador no te un lector de targetes es pot fer també mitjançant un USB.